Nya utmaningar för den svenska skolan

huvud i profil
Bild: iStock
Föreläsning
Välkomna till en intressant diskussion om nya utmaningar för den svenska skolan.  Ekonomihögskolan hälsar alumner, representanter från våra partnerföretag samt anställda och studenter vid Lunds universitet välkomna till en högaktuell och intressant diskussion om den svenska skolan med två av författarna till den uppmärksammade boken Kunskapssynen och pedagogiken Magnus Henrekson och Martin Ingvar.

Vad är det som styr verksamheten i den svenska skolan?
Hur ska den svenska skolan kunna utvecklas i positiv riktning?

Författarna menar att samtidigt som ledande makthavare talar om vikten av kunskap och utbildning har pedagogiska teorier som nedvärderar kunskap fått starkt genomslag under senare decennier i utbildningssystemet. Deras slutsats är att vi behöver frigöra oss från det rådande paradigmet vad gäller skolsystemet och istället utgå från beprövad erfarenhet och forskning.

Medverkar gör bland andra:

Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi och sedan 2005 VD för IFN, Institutet för Näringslivsforskning. Redaktör och medförfattare till boken.
Martin Ingvar, läkare och professor i integrativ medicin vid Karolinska institutet. Medförfattare till boken.
Bim Riddersporre, FD psykologi och leg psykolog, universitetslektor och prodekan för fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet.
Anders Jönsson, professor i didaktik med inriktning naturvetenskapernas didaktik vid Högskolan Kristianstad.
Cecilia Nebel, journalist och moderator.

När och var:

Onsdagen den 31 januari  kl 15:00-16.30 i Crafoordsalen på Ekonomihögskolan i Lund.
Kaffe serveras från 14:30.
Hitta till Ekonomihögskolan

Varmt välkommen!
Therese Lachmann, alumnikoordinator, Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Therese Lachmann, 0705-476131.

ANMÄLAN (senast den 22 januari, observera att antalet platser är begränsat).

Tid:
2018-01-31 15:00 till 16:30