Nyskrivet för orgel (ingår i Lund Contemporary 2017) / Newly composed organ music

Konsert, 350-årsjubileum

(English below)
Robert Bennesh, Lunds nytillträdde domkyrkoorganist, framför sentida musik för orgel, bl.a. tre nyskrivna verk från kompositionsklassen vid Musikhögskolan i Malmö. Konserten ingår i Lund Contemporary, en festival för nutida konstmusik (se information om hela festivalen:
http://www.odeum.lu.se/LC) och är också en del av domkyrkans lördagskonsertserie.

Fri entré! / Free admission!

Konserten på Facebook: https://www.facebook.com/events/1393947767306365/

Lund Contemporary 2017 är en festivalhelg för nyskriven konstmusik av huvudsakligen regionala tonsättare, samt moderna konstmusikklassiker från 1900-talet och framåt. Under helgen bjuds det på över 20 uruppföranden och förutom konserter ingår en föreläsning och en paneldiskussion. Interaktionen ...mellan konstarterna musik och bildkonst är också ett tema för festivalen och där står Skissernas Museums samling med konst från Världsutställningen i Paris 1937 i särskilt fokus. Lund Contemporary pågår 3-5 februari och arrangeras av Odeum och Skissernas museum, Lunds universitet, i samverkan med en rad lokala och regionala aktörer.

ENGLISH:
Robert Bennesh, newly appointed organist at Lund Cathedral, will perform modern organ music, including three pieces written by composition students at the Malmö Academy of Music. The concert will be part of Lund Cathedral’s Saturday concert series.

Free admission!

Lund Contemporary 2017 is a weekend festival for contemporary art music, organised by Odeum and Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art, both part of Lund University, together with a number of local and regional participants. The weekend will include more than 20 premieres by music composition students from the Malmö Academy of Music and others. New music by mainly regional composers will be interspersed with modern art music classics from the 20th century and onwards in a diverse programme. Another theme of the festival is the interaction between music and visual arts, with a particular focus on Skissernas Museum’s collection of art from the World Exhibition in Paris in 1937 – an event strongly marked by the dark political tensions at that time. Music composed specially for the World Exhibition will be played over the weekend. In addition to concerts, Lund Contemporary offers lectures and a panel discussion on topics linked to the theme of the festival.
http://www.odeum.lu.se/LC Se alla jubileumsevenemang
Tid: