Optimera ditt & andras lärande!

Föreläsning
Torgny Roxå, pedagogisk konsult LTH, föreläser om betydelsen av True Grit i studierna. Föreläsningen handlar om studieteknik och riktar sig till LTH-studenter som vill hjälpa andra studenter med studieteknik och motivation till att studera. Efter föreläsningen berättar studenter som genomfört utbildningen om sina erfarenheter. Föreläsningen följs upp av workshop antingen måndagen den 23 april eller torsdagen den 26 april kl 15 - 17. Se separat information i kalendariet.

True Grit, heter en amerikansk westernfilm om en flicka som hämnas mordet på sin pappa. Denna föreläsning handlar om betydelsen av True Grit i studierna. Grit, eller på finska Sisu, eller på svenska Jävlar anamma, är förmågan att envetet och långsiktigt gå in för något. Föreläsningen exemplifierar, förklarar och inspirerar. Den ger en ny inblick i motivation. Studenter som utvecklar True Grit i sina studier klarar sig bättre. Föreläsare Torgny Roxå, pedagogisk konsult LTH.

Avdelningen för Studie- och karriärvägledning inbjuder till en seminarieserie för dig som är intresserad av lärande och som vill hjälpa andra studenter med inlärning. I seminarierna får du möjlighet att själv reflektera över ditt lärande, få mer kunskap om inlärning, praktiska redskap och därmed möjlighet att hjälpa dina kamrater på ett bra sätt. Du får möjlighet att utvecklas som person, samtidigt som du hjälper dina studiekamrater!

Efter genomförd utbildning och event får du ett diplom av Lunds Tekniska Högskola! För mer information, se hemsida:

www.student.lth.se/akademiskmentor

Tid: