Politisk orientering och hot: upplever högern och vänstern samhällsrelaterade hot på samma sätt?

Samhällshot
Föreläsning
Vilken betydelse har din politiska åskådning för hur du identifierar samhällshot? Vad skiljer höger och vänstern åt, och vad förenar dem?

Dennis Kahn, verksam vid institutionen för psykologi, samhällsvetenskapliga fakulteten, presenterar ett forskningsprojekt som kartlägger samhälleliga hot. Projektet undersöker hur hoten upplevs och kategoriseras, och om politisk åskådning påverkar hur vi upplever hot.

Föreläsningen inleds med en presentation av Crafoordska stiftelsen, och avslutas med en kort frågestund där publiken ges möjlighet att ställa frågor.

Crafoords vetenskapsluncher är en serie föreläsningar som lyfter fram forskning som har fått anslag från Crafoordska stiftelsen, och är ett samarbete mellan Lunds universitet, Crafoordska stiftelsen och Lunds stadsbibliotek. De är gratis och öppna för allmänheten. Ingen föranmälan krävs.

Läs mer om Crafoords vetenskapsluncher.

Tid:
2019-02-13 12:00 till 12:45