Samtal om Islamiska statens framryckningar i norra Irak

Bild tagen i flyktinglägret Newroz  Foto: Rachel Unkovic/International Rescue Committee.
Bild tagen i flyktinglägret Newroz Foto: Rachel Unkovic/International Rescue Committee.
Föreläsning
Bitte Hammargren, frilansjournalist och Mellanösternkorrespondent, Leif Stenberg och Ingmar Karlsson, Centrum för Mellanösternstudier, Lunds universitet förklarar den kritiska situationen i Irak.

Islamiska staten (IS) har på kort tid ritat om Iraks politiska karta. I spåren av IS framryckningar i norra Irak har en enorm flyktingkatastrof uppstått och situationen är allt mer akut. Röda Korset uppskattar att 1,2 miljoner människor är på flykt. IS framgångar innebär att Irak går ett nytt omfattande inbördeskrig till mötes med ytterligare kaos och instabilitet runtom i Mellanöstern som resultat. Panelen kommer att diskutera konsekvenserna av IS agerande för Irak, Mellanöstern, Europa och Sverige.

Evenemanget är öppet för alla. Samtalet är på svenska i Lunds stadshall.

Tid:
2014-09-23 19:00 till 21:00