Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Skissernas Museum på Kulturnatten i Lund!

noname
Övrigt
Skissernas Museum presenterar Gunilla-Palmstierna Weiss!

Skissernas Museum välkomnar Gunilla Palmstierna-Weiss!

I Birgit Rausings sal och anda ämnar vi med hjälp av bilder och samtal välkomna en av vår tids mest världskända scenografer – Gunilla Palmstierna-Weiss!

I samtal med kulturjournalisten Kerstin Berggren får vi lära känna konstnären, kostymören, keramikern och scenografen Gunilla Palmstierna-Weiss genom ett helt århundrade.

Gunilla Palmstierna-Weiss är en världskänd scenograf, kostymör och keramisk konstnär. Hennes arbeten finns som offentliga konstverk, scenografi i Bergmans uppsättningar och i Moderna Museets och Nationalmuseums samlingar.

Palmstierna-Weiss växte upp under exceptionella förhållanden med andra världskriget tätt inpå. Hon gifte sig senare med författaren och regissören Peter Weiss.

"Scenografin är en del av ett teaterstycke. Pjäsen ingår i ett socialt sammanhang. Scenografin har när den är som bäst en stor uppgift att understryka och förtydliga pjäsens innehåll. Särskilt viktigt känns det för mig när det gäller pjäser som visar nya vägar och möjligheter; på vilka sätt vi kan ändra våra levnadsvillkor, såväl de inre psykologiska som de yttre politiska."
- Gunilla Palmstierna-Weiss
---------------------------------------
Program
17:00 – 21:00 Temavisningar med museets guider
17:00 – 19:00 Skapande Verkstad
18:00 – 19:00 Samtal Gunilla Palmstierna-Weiss + Kerstin Berggren
23:00 Stängning

--------------------------------
Skapa en scenografimodell!

En workshop inspirerad av scenografen Gunilla Palmstierna-Weiss där vi skapar modeller till scenrum och utforskar dekorens möjligheter. Vi bygger scenografimodeller av kartong och undersöker hur färger och materialval kan bidra till att förmedla känslor, stämningar och berättelser.

Drop in. Både vuxna och barn kan delta. Från 7 år och uppåt.

Tid: 
2018-09-15 14:15
Plats: 
Skissernas Museum
Kontakt: 
elin.alvemark [at] skissernasmuseum.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2018-09-15 14:15
Plats: 
Skissernas Museum
Kontakt: 
elin.alvemark [at] skissernasmuseum.lu.se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen