Workshop: Samtal om personlig finans i Sverige

Övrigt
Lunds universitet och Knut Wicksells centrum för finansvetenskap bjuder in till samtal om personlig finans i Sverige. Syftet med denna workshop är att dela kunskaper och erfarenheter från universitetsvärlden, offentlig sektor och privat näringsliv för att initiera framtida samarbeten.

Som talare medverkar forskare inom personlig finans och skuldsättning samt representanter från Finansinspektionen, Kronofogden och Yrkesföreningen för budget- och skuldrådgivare.

På agendan för dagen står följande frågor (se preliminärt program nedan):

• Hur ser svenskarnas kunskap om personlig finans ut idag?
  • Vilka olika insatser och utbildningar inom finansiell folkbildning finns?
  • Hur kan potentiella samarbeten mellan utbildningsvärlden och offentlig sektor se ut?
    – Vilka frågor anser myndigheter och företag vara viktiga att forska inom?
    – Vad kan forskare erbjuda inom utvärdering och undervisning?
    – Hur utformar och utvärderar vi utbildningar så att vi kan förbättra dem på kort och lång sikt?

Tid och plats: Klockan 12.00 den 4:e oktober 2019 Grand Hotel, Lund.

Resa och övernattning betalas av Knut Wicksells Centrum för finansvetenskap för ett begränsat antal deltagare. Workshoppen är kostnadsfri. Efter workshoppen erbjuds det middag för deltagare.

Anmäl dig genom att skriva till marie [dot] pihl [at] nek [dot] lu [dot] se eller claes [dot] backman [at] nek [dot] lu [dot] se snarast möjligt.

12.00–13.00: Lunch
13:00–14.00: Personlig finans i Sverige. Vad kan svenskarna om personlig finans? Vad säger forskningen?
Talare: Jenny Säve-Söderbergh, Stockholms Universitet och Davor Vuleta, Kronofogden och Lunds universitet.
14.30–15.30: Erfarenheter från folkbildning i personlig finans. Vilka utbildningar och insatser finns idag i Sverige?
Therese Wieselqvist Ekman, Finansinspektionen och Marie-Louise Olsson, Yrkesföreningen för budget och skuldrådgivare (BUS).
16.00–17.00: Gruppdiskussioner om möjliga samarbeten mellan universitetsvärlden, offentlig sektor och näringsliv.
19:00 -- : Middag.

Preliminärt program. Med reservation för eventuella ändringar.

Tid:
2019-10-04 12:00 till 17:00