Detta kan du stödja

Som donator väljer du själv vad du vill stödja, men oavsett vilket område vid Lunds universitet du intresserar dig för kan du vara trygg i att din gåva används på bästa sätt för att skapa nya landvinningar inom ditt intresseområde.

Aktuella donationskampanjer

Här hittar du specifika projekt som du kan stödja just nu:

Stöd till våra forskare och fakulteter

Grunden för nya forskningsgenombrott är fler forskare, professorer och doktorander. Därmed finns även ett stort finansieringsbehov av dessa tjänster.

Donerade medel går också till att bygga upp ny infrastruktur så som exempelvis laboratorier, forskningscentrum och utrustning.

Se hur du kan stödja forskningen vid våra fakulteter

Stipendier till studenter

För att värna om det globala klassrummet behövs stipendier till talangfulla studenter som på det här viset får möjlighet att – oberoende av ekonomisk status – komma till Lund och ta sin masterexamen.

Se hur du kan göra skillnad för en begåvad student

Kultur och mötesplatser

Universitetets musikverksamheter, bibliotek, museer och andra upplevelsecentra och mötesplatser är viktiga och publika verksamheter inom Lunds universitet.

Se vilka aktuella projekt du kan stödja

Lund University Foundation

Lund University Foundation (LUF) är en icke-vinstdrivande organisation upprättad av universitetets vänner i USA. Dess syfte är att stärka universitetets band med USA och våra amerikanska alumner samt underlätta donationer till Lunds universitet från USA.

Lund University Foundations webbplats

Vi hjälper dig!

Om du inte hittar något passande område att donera till av de projekt vi nämner här på webbplatsen, tveka inte att ta kontakt med oss. Vi hjälper dig att hitta ett projekt eller en forskningsutmaning som matchar dina önskemål och intressen.

Välkommen att kontakta oss

Sidansvarig: