Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

LU Food Faculty

Ett av våra tematiska samverkansinitiativ
Livsmedelssystemet står inför enorma samhällsutmaningar där begrepp som hållbarhet, säkerhet och hälsa är centrala.

LU Food Faculty är ett ”bottom-up” initiativ som främjar samarbeten med externa intressenter, såväl företag som offentlig sektor och ideella organisationer. På så sätt underlättar vi innovationsprocesser i företag och samhälle med hjälp av forskning.

Vi synliggör och stödjer utvecklingen av forskning inom livsmedelsvetenskaperna vid Lunds universitet med främsta mål att skapa starka tvärvetenskapliga forskningsprojekt över fakultetsgränser.

Forskningsområden

LU Food Faculty har prioriterat fem områden som fångar upp bredden i utmaningarna och knyter samman forskningen mellan olika vetenskaper med relevans för livsmedelsområdet:

  • Hållbar livsmedelsproduktion – miljömässiga, ekonomiska och sociala aspekter
  • Livsmedel, nutrition och hälsa
  • Livsmedelssäkerhet, logistik, spårbarhet och konsumentförtroende
  • Framtidens livsmedelshandel och konsumtion
  • FoodTech – En innovationsplattform

Samarbetspartners

  • Tetra Pak Packaging Solutions AB
  • Probi AB
  • Aventure AB
  • Arla Foods AMBA
  • Livsmedelsakademin
  • Food Nexus
  • Livsmedelsverket
  • SLU
  • Region Skåne
  • Astma- och Allergiförbundet

 

Sidansvarig:

kontaktinformation

Koordinator
Erik Andersson, forskningskoordinator
erik [dot] andersson [at] design [dot] lth [dot] se
Telefon: 046-222 91 44, 072-589 62 00

LU Food Facultys webbplats

 

reportage

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen