Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU Food Faculty

Ett av våra tematiska samverkansinitiativ

Livsmedelssystemet står inför enorma samhällsutmaningar där begrepp som hållbarhet, säkerhet och hälsa är centrala.

LU Food Faculty är ett ”bottom-up” initiativ som främjar samarbeten med externa intressenter, såväl företag som offentlig sektor och ideella organisationer. På så sätt underlättar vi innovationsprocesser i företag och samhälle med hjälp av forskning.

Vi synliggör och stödjer utvecklingen av forskning inom livsmedelsvetenskaperna vid Lunds universitet med främsta mål att skapa starka tvärvetenskapliga forskningsprojekt över fakultetsgränser.

Forskningsområden

LU Food Faculty har prioriterat fem områden som fångar upp bredden i utmaningarna och knyter samman forskningen mellan olika vetenskaper med relevans för livsmedelsområdet:

  • Hållbar livsmedelsproduktion – miljömässiga, ekonomiska och sociala aspekter
  • Livsmedel, nutrition och hälsa
  • Livsmedelssäkerhet, logistik, spårbarhet och konsumentförtroende
  • Framtidens livsmedelshandel och konsumtion
  • FoodTech – En innovationsplattform

Samverkansparter:

  • Arla Foods AMBA
  • Astma- och Allergiförbundet
  • Aventure AB
  • Livsmedelsakademin
  • Livsmedelsverket
  • Probi AB
  • Region Skåne
  • SLU
  • Tetra Pak Packaging Solutions AB

 

Kontaktinformation

Koordinator:
Malin Göransson
malin [dot] goransson [at] plog [dot] lth [dot] se
Telefon: 046-222 98 35

LU Food Facultys webbplats