UAV@LU– Teknikutveckling och tillämpning av drönare

Ett av våra tematiska samverkansinitiativ

Obemannade flygfarkoster, så kallade drönare eller UAV, kan användas för att möta en mängd samhällsutmaningar. Dessa inkluderar sektorer såsom

• jord- och skogsbruk
  • samhällsplanering
  • arkeologi
  • räddningsinsatser
  • analys av kustområden
  • varuleverans med flera.

I detta samverkansprojekt kopplas forskare från såväl teknikutveckling som tillämpning samman med samhällsaktörer som på olika sätt deltar i att möta samhällsutmaningar med drönarteknologi.

Forskare deltar (initialt) från LTH, Naturvetenskapliga fakulteten, Humanistiska och Teologiska fakulteterna, samt Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Samverkansparter:

• ACR