Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Science Village

Science Village är ett område i stadsdelen Brunnshög i nordöstra Lund som innefattar MAX IV, ESS, Vindarnas Park och centrala Science Village.

Flygbild över åkrar och MAX IV utanför Lund. Foto: Perry Nordeng.
Det gulmarkerade området visar centrala Science Village, där universitetet planerar att etablera verksamhet. Foto: Perry Nordeng.

Universitetet har nu inlett etableringen, bland annat med planering av Nanolab Science Village, som är den tredje största infrastruktursatsningen i området.

Förutom universitetets verksamheter kommer centrala Science Village inrymma bland annat:

  • Lund Science Center för aktiviteter och utställningar
  • The Loop – en mötesplats för näringsliv, akademi och forskning
  • Space – kontor och laboratorier
  • kontor, restauranger och caféer.

Science Village blir del av en dynamisk och internationell miljö, där nya vetenskapliga idéer och samarbeten kan växa fram mellan lärosäten, näringsliv och andra delar av samhället.

Här planerar Lunds universitet att ha lokaler för forskning och utbildning och mötesplatser för samverkan.


Lunds universitets Science Village-kontor

Naturvetenskapliga fakulteten och Lunds tekniska högskola – LTH har inrättat ett gemensamt projektkontor för Lunds universitets etablering i Science Village.

Kontoret arbetar nära alla delar av universitetet men med speciellt fokus på Naturvetenskapliga fakulteten och LTH som kommer att flytta delar av sin verksamhet till området. Kontoret anordnar regelbundet aktiviteter för att informera om etableringsprocessen genom filmade samtal och Öppet Hus där alla är välkomna.

På Science Village-kontorets blogg kan du läsa mer om vilka aktiviteter som pågår och även ta del av nyheter och hålla dig uppdaterad genom att prenumerera på blogginlägg.


Science Village Scandinavia AB (SVS AB)

SVS AB äger marken i centrala Science Village. Bolaget ägs av Lunds kommun, Region Skåne och Lunds universitet. Bolagets främsta uppgift är att utveckla området för bebyggelse och att sälja byggrätterna.

SVS AB – sciencevillage.com

LU:s Science Village-kontor

Allmänna frågor:
svkontoret [at] rektor [dot] lu [dot] se

Eva Åkesson
Koordinator
eva [dot] akesson [at] science [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 47 14

Carina Jarl
Senior projektledare
carina [dot] jarl [at] science [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 03 35

Cecilia Schubert
Kommunikatör 
cecilia [dot] schubert [at] science [dot] lu [dot] se

Fler kontaktuppgifter – sciencevillagekontoret.blogg.lu.se