Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Vinn Excellence Center

En av VINNOVAs satsningar på starka forsknings- och innovationsmiljöer
VINN Excellence Center ska verka för att ny kunskap och ny teknik leder till nya produkter, processer och tjänster.
Forskningen som bedrivs kan vara såväl grundforskning som tillämpad forskning. Centrumen är en form för samverkan mellan universitet, näringsliv, offentlig verksamhet och andra forskningsutförande organisationer.

Vid Lunds universitet finns ett VINN Excellence Center finansierat av VINNOVA: Antidiabetic Food Centre.

Antidiabetic Food Centre

Antidiabetic Food Centre (AFC) bedriver tvärvetenskaplig forskning kring livsmedel med förebyggande effekter på livsstilrelaterade sjukdomar som är kopplade till det metabola syndromet, till exempel övervikt, fetma, diabetes typ 2 och hjärt-kärlsjukdomar.

Forskarna undersöker olika livsmedelsegenskaper och ingredienser, inklusive nya sätt att processa livsmedel. Forskningens fokus ligger på hälsoeffekter som reglering av blodsocker, aptit och kognitiv prestationsförmåga. Frukt, bär och fullkornscerealier utgör en bas för utveckling av innovativa livsmedelskoncept. I speciellt fokus finns tarmflorans inverkan på metabola effekter.

Antidiabetic Food Centres webbplats

 

Sidansvarig:

Relaterad information

VINNOVA är en statlig myndighet med ansvar för innovationer kopplade till forskning och utveckling. VINNOVAs uppgift är att finansiera forskning och stärka nätverken mellan forskning, näringsliv och samhälle.

Sammanlagt finansierar VINNOVA 19 VINN Excellence-centra. Ambitionen är att få till stånd 25 st VINN Excellence-centra som finansieras under 10 år.

VINNOVAs webbplats
Vinn Excellences webbplats

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen