När du har kommit hem

Dela med dig av dina erfarenheter i din reserapport, det hjälper många andra studenter som funderar på att åka iväg. Saknar du det internationella livet? Engagera dig som internationell fadder och fortsätt ditt internationell liv på hemmaplan.

Vy över Melbourne nattetid. Foto.
University of Melbourne, Australien

Transcript från värduniversitetet och tillgodoräknande

Efter avslutade studier skickas ditt transcript (betyg), vanligtvis i pappersform, till din koordinator vid Lunds universitet. Ofta tar det 1-5 månader efter avslutade studier. Din koordinator kontaktar dig när det har anlänt.

Vissa universitet skickar inte transcript i pappersform utan ger dig en kod att ladda ner en digital version. Glöm då inte att ge din fakultet tillgång till detta transcript så att dina utbytesstudier kan tillgodoräknas i Ladok. Tillgodräknandet sköts av studievägledare/programledare eller fakultetens internationella kontor. Så snart tillgodoräknandet är klart och inlagt i Ladok kan CSN se det.

Fyll i reserapport

Dina utlandserfarenheter är värdefulla såväl för andra utresande studenter som för koordinatorer och avtalsansvariga vid Lunds universitet. Efter hemkomst ska du fylla i en reserapport. Du kommer att få en påminnelse om detta via e-post.

Bli internationell fadder

Saknar du den internationella atmosfären? Engagera dig som fadder här hemma i Sverige och hjälp nyanlända internationella studenter att komma tillrätta i Lund.

Ta reda på hur du kan engagera dig som internationell fadder

Utbyten och din kommande karriär

Om du vill ha ett bollplank för dina tankar kring hur du kan använda dina nya erfarenheter i din framtida karriär kan du kontakta en studie och karriärvägledare på din fakultet eller institution.

Hjälp och stöd

Tycker du det är svårt att ställa om till att vara tillbaka i Sverige efter utlandsvistelsen? Har du svåra tankar och känslor att reda ut?
Kontakta Studenthälsan om du behöver prata med någon när du kommer hem