Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysik 4: Modern fysik med fysikdidaktik

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Denna kurs (ÄFYD14) läses inom ämneslärarutbildningen (termin 7 för den som har fysik som ingångsämne och termin 5 för den som har fysik som andraämne). Den utlyses inte som fristående kurs så den kan inte sökas eller läsas av personer som inte är antagna till ämneslärarutbildningen.

Kursen består av fyra delkurser:
Atom- och molekylfysik, 7,5 hp
Kärnfysik, 7,5 hp
Partikelfysik, kosmologi och acceleratorer, 7,5 hp
Fysikdidaktik, 7,5 hp

Delkurserna inom fysik ges på engelska, medan delkursen i didaktik ges på svenska.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

studievägledare

E-post: studievagledning [at] uvet [dot] lu [dot] se

utbildningsadministratör

Karin Hjalmarsson

E-post: karin [dot] hjalmarsson [at] uvet [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs sammanlagt minst 105 hp i tidigare högskolestudier, varav 60 hp i fysik- och fysikdidaktik motsvarande: ÄFYD11, Fysik 1: Inledande fysik inklusive fysikdidaktik, 30 hp; ÄFYD12, Fysik 2: Miljöfysik och energilära med fysikdidaktik, 15 hp; ÄFYD13, Fysik 3: Grundläggande kvantmekanik och matematiska metoder för svängningar, vågor och diffusion för lärare, 15 hp; samt 45 hp i matematik motsvarande: MATA21, Matematik: Envariabelanalys, 15 hp; MATA22, Matematik: Lineär algebra 1, 7,5 hp; NUMA01, Numerisk analys: Beräkningsprogrammering med Python, 7,5 hp; MATB21, Matematik: Flervariabelanalys 1, 7,5 hp och MATB22, Matematik: Lineär algebra 2, 7,5 hp.

Urval

Samtliga behöriga som sökt i tid får plats.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

20 januari 2025 - 8 juni 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fysik 4: Modern fysik med fysikdidaktik är 57 500 SEK.