Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

ABM: Verksamhetsförlagd kurs

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Utbildningen är utformad som en praktik förlagd på heltid (4 veckor praktik samt uppföljande seminarier) till en verksamhet inom ABM-sektorn eller motsvarande.

Kursen förstärker de praktikinslag som finns inom ABM-programmets övriga kurser och vänder sig till dig som under programmets valbara kurs önskar ytterligare specialiserad yrkesförberedande praktik.

Praktikplatsen förväntas att ge dig kvalificerade yrkesrelaterade arbetsuppgifter som ger dig tillfälle att tillämpa teoretisk, metodologisk och praktisk kunskap som förvärvats tidigare i utbildningen.

Under kursen får du praktisk erfarenhet och förståelse för en organisation inom ABM-området, samt fördjupade teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter inom det arbetsområde till vilken praktikplatsen är förlagd. Du får även möjlighet att utveckla generella kompetenser såsom informationssökning och förmedling, projektarbete, rapportering och självständigt arbete i en professionell kontext.

Praktiktiden ger dig en fördjupad förståelse för hur arbete kan bedrivas vid en organisation inom ABM-sektorn, relevant för såväl vidare studier som för arbetsmarknaden.

Du förväntas i första hand själv hitta en lämplig praktikplats. I samråd med arbetsplatsen och institutionen formulerar du en för verksamheten relevant enskild uppgift eller uppdrag som kan genomföras under kursperioden.

Kursen ges endast (som en valbar kurs) inom masterprogrammet i ABM.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Institutionen för kulturvetenskaper

Besöksadress
Helgonavägen 3, LUX – Hus C, Lund

Postadress
Box 192, 221 00 Lund

+46 46 222 31 40

https://www.kultur.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

en av kurserna ABMM32, ABMM52 eller ABMM72.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Ditt utbildningstillfälle från antagning.se

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

31 oktober 2022 - 29 november 2022

Ansökan

Inställt

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för ABM: Verksamhetsförlagd kurs är 13 750 SEK.