Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Otomikroskopi och vaxextraktion

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Vill du fördjupa dina kunskaper om ytteröra, hörselgång, trumhinna, mellanöra och sjukdomar i dessa? Vill du bli skicklig på att hantera otomikroskop, otoskop och utföra vaxextraktion? Vill du utveckla dina förutsättningar att arbeta självständigare och mer patientsäkert?

Kursens innehåll

Kursen har fokus i att fördjupat relatera sjukdomar och trauman i ytteröra, hörselgång och trumhinna till olika former av undersökningar och behandlingar och på att du ska lära dig att självständigt och kliniskt hantera aktuella instrument och metoder. Kursen går igenom:

  • normal och patologisk öronstatus.
  • behandlingsindikationer och metoder vid patologisk öronstatus.
  • aktuellt regelverk och juridiska ansvarsförhållanden.
  • öron-, näs- och halsundersökning.
  • otomikroskopet och instrumentering.
  • vaxextraktion och tamponadsättning.

Undervisningen sker på campus. Du får ta del av föreläsningar, seminarier, färdighetsträning, klinisk praktik, enskilda uppgifter, litteratur och seminarier.

Efter kursen

Efter kursen har du kliniskt relevanta kunskaper och färdigheter genom att du tillsammans med andra och under kvalificerad handledning har fått möjlighet att både fördjupa dina kunskaper och att praktiskt utföra otomikroskopering och vaxextraktion.

Läs mer om kursen i kursplanen, se länk nedan.

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Jonas Brännström

E-post: jonas [dot] brannstrom [at] med [dot] lu [dot] se

Studievägledare

E-post: fris_studsoc [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Audionomexamen motsvarande medicine kandidatnivå i audiologi eller sjuksköterskeexamen motsvarande medicine kandidatexamen i omvårdnad i kombination med minst ett års arbetslivserfarenhet inom öron-, näs- och halssjukvård.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Öppen för sen anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Otomikroskopi och vaxextraktion är 20 000 SEK.