Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att påverka framtiden - kunskap, fakta och lärande från det breda universitetets olika områden

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen är unikt upplagd eftersom den består av föreläsningar/kortare seminarier (film) från samtliga fakulteter vid Lunds universitet. Varje fakultet sätter samman presentationer som speglar hur respektive fakultet bidrar till att påverka framtiden genom den utbildning och forskning som fakulteten bedriver. Det är mycket ovanligt att studenter på grundnivå kan få inblick i arbetet och vilka frågor som samtliga fakulteter vid universitetet arbetar med; i allt från hur medicinska fakulteten arbetar med forskning, till studier i litteratur vid humanistiska och teologiska fakulteterna, till hur ingenjörer t ex konstruerar broar och musikhögskolan utbildar framtida lärare.

Det finns åtta olika fakulteter (eller områden) vid universitet och just denna bredd är speciell vid Lunds universitet. Kursen kommer att bidra till en grund för framtida yrkesliv där samverkan och samarbeten med andra professioner är vanliga och där övergripande kunskaper om olika professioners perspektiv underlättar samarbeten. Kursinnehållet bidrar också till insikter som kan underlätta val av framtida högskolestudier och/eller yrkesinriktning.

Kursen ges både på engelska och svenska.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Företagsekonomiska institutionen

Besöksadress
Tycho Brahes väg 1, 223 63 Lund

Postadress
Box 7080, 220 07 Lund

http://www.fek.lu.se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

1 november 2021 - 16 januari 2022

Ansökan

Kan enbart ansökas som en del av ett kurspaket.

Start Vårterminen 2022

Blandad undervisningstid Lund, deltid 50%

På engelska, distansutbildning

Antal träffar:
0 av vilka 0 är obligatoriska

Studieperiod

23 mars 2022 - 5 juni 2022

Ansökan

Kan enbart ansökas som en del av ett kurspaket.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Att påverka framtiden - kunskap, fakta och lärande från det breda universitetets olika områden är 12 500 SEK.