Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biologi: Humanfysiologi

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

BIOC01

Har du någonsin funderat på varför din kropp fungerar som den gör? Kroppens normala funktioner står i centrum i kursen Humanfysiologi. Under kursen studeras både människokroppens uppbyggnad och funktioner, från den cellulära nivån, över vävnads- och organnivåerna hela vägen upp till helkroppsnivån. Allmänna principer för organs och vävnaders uppbyggnad och funktion samt generella styrmekanismer behandlas. Bland annat studeras nervsystemet, muskelsystemet, kardiovaskulära systemet, respirationssystemet, urinvägarna, digestionssystemet och reproduktionssystemet. För varje studerat organsystem belyses integrerat hur det är uppbyggt, hur det fungerar och hur det styrs. Undervisningen utgörs av lärarledda gruppstudier, lektioner och laborationer. Av dessa moment utgör gruppstudierna en väsentlig del av kursinnehållet. Genom gruppstudierna ges möjlighet till, förutom att utveckla kunskaper inom humanfysiologi, övning i att tillämpa kunskaper och lösa problem samt att samarbeta inom en grupp och i att kommunicera muntligt. Utöver att genomgången kurs ger kunskap om det spännande och fascinerande ämne som människans fysiologi utgör, ger den en nödvändig bas för vidare studier inom t.ex. farmakologi, immunologi och näringsfysiologi.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.biologi.lu.se/utbildning

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Biologiska institutionen

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, 223 62 Lund

Postadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, 223 62 Lund

+46 46 222 38 10

http://www.biologi.lu.se/

Christina Ledje

Studievägledare

+46 46 222 73 16

Lotta Persmark

Studievägledare

+46 46 222 37 28

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt kunskaper motsvarande MOBA01 Cellbiologi 15 hp och BIOA01 Genetik och mikrobiologi 15 hp

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 29 oktober 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2021
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)22,00
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Högskoleprovet (HP)1,35
Akademiska poäng på grundnivå (APGR)-

Totalt antal antagna

Höstterminen 2021 - 32 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Biologi: Humanfysiologi är 36 250 SEK.