Biologi: Humanfysiologi
Kurs 15 högskolepoäng
Beskrivning
BIOC01
Har du någonsin funderat på varför din kropp fungerar som den gör? Kroppens normala funktioner står i centrum i kursen Humanfysiologi. Under kursen studeras både människokroppens uppbyggnad och funktioner, från den cellulära nivån, över vävnads- och organnivåerna hela vägen upp till helkroppsnivån. Allmänna principer för organs och vävnaders uppbyggnad och funktion samt generella styrmekanismer behandlas. Bland annat studeras nervsystemet, muskelsystemet, kardiovaskulära systemet, respirationssystemet, urinvägarna, digestionssystemet och reproduktionssystemet. För varje studerat organsystem belyses integrerat hur det är uppbyggt, hur det fungerar och hur det styrs. Undervisningen utgörs av lärarledda gruppstudier, lektioner och laborationer. Av dessa moment utgör gruppstudierna en väsentlig del av kursinnehållet. Genom gruppstudierna ges möjlighet till, förutom att utveckla kunskaper inom humanfysiologi, övning i att tillämpa kunskaper och lösa problem samt att samarbeta inom en grupp och i att kommunicera muntligt. Utöver att genomgången kurs ger kunskap om det spännande och fascinerande ämne som människans fysiologi utgör, ger den en nödvändig bas för vidare studier inom t.ex. farmakologi, immunologi och näringsfysiologi.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Studievägledare
Christina Ledje
Telefon: +46 46-2227316
E-post: christina [dot] ledje [at] biol [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Grundläggande samt kunskaper motsvarande MOBA01 Cellbiologi 15 hp och BIOA01 Genetik och mikrobiologi 15 hp
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2023
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
28 augusti 2023 - 26 oktober 2023
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2023 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | * |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | - |
Högskoleprovet (HP) | * |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2023 - 32 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Biologi: Humanfysiologi är 38 750 SEK.