Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biologi: Molekylärbiologisk metodik

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

BIOR79

Kursens innehåll: Kursens teoretiska moment kommer att behandla den bakomliggande teorin till molekylärbiologiska metoder. I den laborativa delen kommer sedan dessa metoder att användas och praktiseras. Laborationerna kommer även att utvärderas med hjälp av den metodteori som behandlats. Studenterna kommer även att tränas i att själva planera och sätta upp experiment. Metoderna kommer alltså inte att användas för att belysa en biologisk frågeställning, utan metoderna kommer att vara i fokus. Exempel på metoder som kommer att behandlas är metoder för: DNA-arbete som kloning, ligering, transformation, expressionsanalys, proteomik samt subcellulär fraktionering och lokalisering som till exempel centrifugering, avancerade mikroskopiska tekniker, immunologiska metoder.

En serie föreläsningar kombinerat med demonstrationer och studiebesök kommer att ge en orientering om de allra senaste molekylärbiologiska metoderna.

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

Christina Ledje

Telefon: +46 46-2227316

E-post: christina [dot] ledje [at] biol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

120 hp naturvetenskapliga studier inkluderande kunskaper motsvarande 30 hp cell- och molekylärbiologi, 7,5 hp genetik, 7,5 hp mikrobiologi, 15 hp biokemi och 20 hp kemi. Engelska 6/B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

28 augusti 2023 - 26 oktober 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Biologi: Molekylärbiologisk metodik är 38 750 SEK.