Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biologi: Akvatisk ekologi

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

BIOR82  

Kursen är en avancerad kurs i ekologi, med både limnisk och marin anknytning. Målen med kursen innefattar att ge insikt i vetenskaplig metodik, ge fördjupad kunskap i teoribildningar och angreppssätt, samt att förbereda för limnologisk och marinekologisk forskning och yrkesverksamhet. Stor vikt läggs på utveckling av vetenskaplig självständighet och förståelse för struktur och utförande av vetenskapliga undersökningar, både på allmänt teoretiskt och för ämnet specifikt plan. Kursen fokuserar även på olika former av presentationsteknik, med övningar i skriftlig, muntlig och posterpresentation. Kursmålen uppnås genom projektarbeten med frågeställningar inom aktuella forskningsinriktningar, såsom näringsämnesdynamik, livshistorieanpassningar och trofiska interaktioner, på studieorganismer från mikrober till vertebrater.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Biologiska institutionen, studievägledare

Lotta Persmark

Telefon: +46 46 222 37 28

E-post: lotta [dot] persmark [at] biol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kunskaper motsvarande BIOC02 Ekologi, 15 hp, samt antingen BIOR17 Limnologi, 15 hp, eller BIOR65 Marin Ekologi, 15 hp. Avlagd kandidatexamen (180 hp). Engelska 6/Engelska B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

20 januari 2025 - 21 mars 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Biologi: Akvatisk ekologi är 42 500 SEK.