Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Asienstudier: Internationella Relationer i Östasien - Från Stillahavskriget till Kinas uppgång

Kurs 7,5 högskolepoäng
Studera internationella frågor i Östasien! Kursen ger en inblick i den historiska bakgrunden till dagens internationella relationer i Östasien. Den fokuserar på aktuella frågor som till exempel Kinas politiska och ekonomiska uppgång och utvecklingen på den Koreanska halvön.

Kursen ger en grundläggande kunskap av nyckelfrågorna i Östasiens internationella relationer och tar upp de centrala begrepp som behövs för att förstå dessa relationer. Kursen tar upp relationerna mellan Japan, den Koreanska halvön, Kina, och även USA som med sin militära närvaro och allianser spelar en roll i regionen. Kursen behandlar centrala nyckelbegrepp som används inom studiet av internationella relationer och tar även upp de teoretiska sammanhang som nyckelbegreppen ursprungligen kommer ifrån. Nyckelbegreppen används sedan för att förstå och förklara regionens geopolitiska utveckling från slutet av Stillahavskriget som pågick under andra världskriget fram tills idag. Kursen lägger särskilt vikt vid historiens roll i regionens nutida relationer. Kinas politiska och ekonomiska uppgång och dess inflytande på de närliggande länderna tas upp i kursen samt hur USA och dess system av regionala allianser har fortsatt att definiera och påverka regionen.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.ace.lu.se/education/free-standing-courses/the-international-relations-of-east-asia

Kontakt

Centrum för öst- och sydöstasienstudier
Sölvegatan 18 B, 223 62 Lund
Box 118, 221 00 Lund
+46 46 222 38 61

Sidsel Hansson

Studievägledare

sidsel [dot] hansson [at] ace [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt tidigare högskolestudier om minst 30.0 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

2 oktober 2019 - 31 oktober 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2019

Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*

Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-

Högskoleprovet (HP)*

Akademiska poäng på grundnivå (APGR)*

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 20199 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Asienstudier: Internationella Relationer i Östasien - Från Stillahavskriget till Kinas uppgång är 13 750 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen