Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Asienstudier: Asiens roll i den globala ekonomin

Kurs 7,5 högskolepoäng
I kursen studeras och analyseras Asiens roll i den globala ekonomin.

Kursen introducerar inledningsvis teoretiska resonemang rörande ekonomisk geografi och utveckling och tillämpar dem på fallstudier i Asien. Därefter inriktas kursen på teorier och begrepp som förklarar nationella och globala ekonomiska förhållanden med tonvikt på globala leverantörskedjor. Kursen analyserar den globala organiseringen av produktion systematiskt med fokus på fem olika områden: finansmarknad, handel, industriella relationer, multinationella företag, och innovation.

Kursens syfte är att ge en förståelse för de faktorer, processer och konsekvenser som globalt organiserad produktion för med sig för individer och nationer i Asien. Kursen diskuterar ekonomiska teorier ur ett tvärvetenskapligt perspektiv för att främja en kritisk förståelse.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.ace.lu.se/education/free-standing-courses/asias-role-in-the-global-economy

Kontakt

Centrum för öst- och sydöstasienstudier
Sölvegatan 18 B, 223 62 Lund
Box 118, 221 00 Lund
+46 46 222 37 78

Nina Brand

Studievägledare

nina [dot] brand [at] ace [dot] lu [dot] se

Sidsel Hansson

Studievägledare

sidsel [dot] hansson [at] ace [dot] lu [dot] se

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Denna utbildning ges inte varje läsår, och har inget aktivt utbildningstillfälle just nu. Mer information kommer vid nästa möjlighet att ansöka.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen