Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Asienstudier: Mänskliga rättigheter i Asien

Kurs 7,5 högskolepoäng
Kursens syfte är att göra det möjligt för studenterna att kritiskt analysera de problem och framtidsutsikter som finns för arbetet med de mänskliga rättigheterna i Asien. Fokus ligger på de kulturella, sociala, ekonomiska och politiska faktorer som förhindrar eller främjar att skyddet för mänskliga rättigheter tillämpas i olika samhällen i Asien.

Skillnader och likheter vad gäller problem och politik angående mänskliga rättigheter i regionen analyseras och diskuteras. Olika asiatiska länders deltagande i det internationella systemet för skydd av de mänskliga rättigheterna samt i olika rättighetsinstrument analyseras.

I kursen studeras förhållandet mellan internationell lagstiftning till skydd för de mänskliga rättigheterna och nationell lagstiftning. Den ger också en introduktion till lokala och regionala debatter om samt arbetet för de mänskliga rättigheterna med särskilt fokus på de stora skillnaderna mellan olika stater och frivilligorganisationer vad gäller arbetet med och prioriteringar vad gäller mänskliga rättigheter. Kursen bygger på centrala texter i den internationella lagstiftningen om mänskliga rättigheter men syftar till att integrera folkrättsteori med samhälls- och statsvetenskaplig teori samt områdesstudier. I kursen förespråkas och tillämpas en tvärvetenskaplig infallsvinkel på studiet av mänskliga rättigheter som avspeglas i undervisningen, ämnesvalen och kurslitteraturen.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.ace.lu.se/education/free-standing-courses/human-rights-in-asia

Kontakt

Centrum för öst- och sydöstasienstudier
Sölvegatan 18 B, 223 62 Lund
Box 118, 221 00 Lund
+46 46 222 38 61

Sidsel Hansson

Studievägledare

sidsel [dot] hansson [at] ace [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

kandidatexamen i samhällsvetenskap, ekonomi, eller rätts- eller samhällsvetenskapligt orienterade discipliner inom humaniora samt minst 30 högskolepoäng inom Asienstudier eller motsvarande kunskap. Engelska 6/Engelska B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Ditt utbildningstillfälle från antagning.se

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

4 november 2019 - 3 december 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2019

Akademiska poäng på avancerad nivå (APAV)-

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 20191 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Asienstudier: Mänskliga rättigheter i Asien är 13 750 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen