Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Asienstudier: Digitala Asien - Kulturella, sociala och politiska transformationer

Kurs 7,5 högskolepoäng
I kursen studeras och analyseras utvecklingen och användningen av olika typer av IKT (som t.ex. internet, sociala medier, mobiltelefoner och appar) i ljuset av de olika sociala, ekonomiska, och politiska systemen i Asien.

Den lokala utvecklingen analyseras också utifrån regionala och globala trender och processer. Kursen belyser de olika begrepp, teorier och metoder som används för att studera den digitala utvecklingen. Det innebär att kursen utgår från olika vetenskapsområden, t.ex. media- och kommunikationsvetenskap, kulturvetenskap, antropologi, statsvetenskap och områdesstudier med ett fokus på Asienstudier, samtidigt som ett tvärvetenskapligt perspektiv tillämpas. Kursen fokuserar på olika teman som tar hänsyn till faktorer som genus, etnicitet, socioekonomisk ställning och ålder. Den studerande uppmuntras att tillämpa teoretiska och metodologiska insikter från kurslitteraturen på egna fallstudier som belyser användningen av olika typer av IKT bland individer och grupper i olika länder. De teman som kursen tar upp är:

  • processer av identitetsskapande och socialisering genom t.ex. bloggande, spelande, och användningen av sociala medier
  • hur IKT påverkar uppkomsten av nya sociala nätverk och grupper, t.ex. intressegrupper, civilsamhället, och medborgarjournalister
  • sociala och politiska aktiviteter, t.ex. hur IKT används av politiska ledare och i politiska partier, inom nya folkrörelser och under protester
  • nya metoder och etnografiska tillvägagångssätt som ett resultat av utvecklingen av IKT

Mer om utbildningen hittar du på https://www.ace.lu.se/education/free-standing-courses/digital-asia-cultural-social-and-political-transformations

Kontakt

Centrum för öst- och sydöstasienstudier
Sölvegatan 18 B, 223 62 Lund
Box 118, 221 00 Lund
+46 46 222 38 61

Sidsel Hansson

Studievägledare

sidsel [dot] hansson [at] ace [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

kandidatexamen i samhällsvetenskap, ekonomi, eller rätts- eller samhällsvetenskapligt orienterade discipliner inom humaniora samt minst 30 högskolepoäng inom Asienstudier eller motsvarande kunskap. Engelska 6/Engelska B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Ditt utbildningstillfälle från antagning.se

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

2 september 2019 - 1 oktober 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Asienstudier: Digitala Asien - Kulturella, sociala och politiska transformationer är 13 750 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen