Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Asienstudier: Social rättvisa, jämlikhet och jämställdhet i Asien

Kurs 7,5 högskolepoäng
Kursens syfte är att göra det möjligt för studenterna att ställa frågor och utforma studier om social (o)rättvisa och social (o)jämlikhet i Asien som är knutna till samtida teoretiska diskussioner.

Samtida teoribildning har tenderat att gå bortom normativa (västerländska) definitioner för att i stället formulera rättvisa och jämlikhet som ett innehållsmässigt resultat av sociala relationer och i förhållande till globalisering, demokrati, legitimitet, medlemskap, identitet och så vidare. Kursen ger inledningsvis en genomgång av samtida tvärvetenskapliga diskussioner om social rättvisa och social jämlikhet och fortsätter sedan med mer fördjupade studier där studenterna läser och diskuterar ett urval tongivande teoretiska verk från olika vetenskapsområden, t ex statsvetenskap, sociologi, antropologi, utvecklingsstudier och genusvetenskap. Därefter följer kursens huvudsakliga del där studenterna studerar olika exempel på forskning i Asienstudier vari de teoretiska perspektiven har tillämpats och/eller ifrågasatts eller vari de kan vara tillämpbara. I kursuppgifter, grupparbeten och seminariediskussioner övar studenterna sin förmåga att kritiskt värdera hur tillämpbar en viss teori är på olika empiriska exempel och sin förmåga att utforma teoretiskt relevanta undersökningar.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.ace.lu.se/education/free-standing-courses/social-justice-and-equality-in-asia

Kontakt

Centrum för öst- och sydöstasienstudier
Sölvegatan 18 B, 223 62 Lund
Box 118, 221 00 Lund
+46 46 222 38 61

Sidsel Hansson

Studievägledare

sidsel [dot] hansson [at] ace [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

kandidatexamen i samhällsvetenskap, ekonomi, eller rätts- eller samhällsvetenskapligt orienterade discipliner inom humaniora samt minst 30 högskolepoäng inom Asienstudier eller motsvarande kunskap. Engelska 6/Engelska B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Ditt utbildningstillfälle från antagning.se

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

2 oktober 2019 - 31 oktober 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2019

Akademiska poäng på avancerad nivå (APAV)*

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 20194 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Asienstudier: Social rättvisa, jämlikhet och jämställdhet i Asien är 13 750 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen