Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Asienstudier: Kvalificerad yrkespraktik inom Asienstudier

Kurs 30 högskolepoäng
Kursen är en praktikkurs med syfte att förbereda studenten för ett framtida yrkesliv. Studenten får möjlighet att relatera sina akademiska färdigheter till yrkesrelaterade arbetsuppgifter samt möjligheter att etablera kontakter i arbetslivet. Den verksamhetsförlagda praktiken är förlagd till en arbetsplats i Sverige eller utomlands med tydlig koppling till huvudområdet Asienstudier.

Praktikperioden ska omfatta minst 16 veckor heltidsarbete. Med stöd av handledning på praktikplatsen ska studenten arbeta med kvalificerade och varierande arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna ska ha anknytning till genomgången utbildning i Asienstudier och under praktiktiden ska studenten ges möjlighet att använda och utveckla sina kunskaper och färdigheter inom Asienstudier.

Under kursens gång arbetar studenten med en portfölj över genomfört arbete vilket är en av examinationsuppgifterna inom kursen. Studenten skriver även ett papper som reflekterar förhållandet mellan teori och praktik. De båda uppgifterna ger studenten möjlighet att utveckla en förståelse för relationen mellan akademiska kunskaper och praktisk tillämpning. Arbetet med uppgifterna omfattar minst 4 veckor heltidsarbete.

Praktikplatsen måste godkännas av den kursansvarige läraren. För att godkännas som praktikplats måste praktikgivaren skriva under en överenskommelse i enlighet med institutionens krav på relevanta, varierande och kvalificerade uppgifter inom Asienstudier.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.ace.lu.se/education/free-standing-courses/qualified-internship-in-asian-studies

Kontakt

Centrum för öst- och sydöstasienstudier
Sölvegatan 18 B, 223 62 Lund
Box 118, 221 00 Lund
+46 46 222 38 61

Sidsel Hansson

Studievägledare

sidsel [dot] hansson [at] ace [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Masterutbildning i Asienstudier, 120 högskolepoäng, eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Ditt utbildningstillfälle från antagning.se

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Blandad undervisningstid Lund, heltid 100%

På engelska

20 januari 2020 - 7 juni 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Blandad undervisningstid Lund, heltid 100%

På engelska

2 september 2019 - 17 januari 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2019

Akademiska poäng på avancerad nivå (APAV)*

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 20192 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Asienstudier: Kvalificerad yrkespraktik inom Asienstudier är 55 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen