Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

När Gud tar plats - dagsaktuella debatter om religion

Kurs 7,5 högskolepoäng
Många länder i världen upplever i dag en ökad sekularisering. Samtidigt pågår vad som ibland kallas återsakralisering. Frågor som på ett eller annat sätt berör religion står därför högt upp på dagordningen i många länders samhällsdebatter.

Den här kursen tar sin utgångspunkt i några av de senaste årens hetaste debatter om religion och ställer frågor kring var gränsen går för samförstånd. Måste alla verkligen ta i hand i Sverige? Ska vi ha skolavslutning i kyrkan eller separata badtider i simhallar? Bör huvuddukar och heltäckande plagg för kvinnor förbjudas? Är det en mänsklig rättighet att själv få bestämma över sin kropp? Stämmer det att vi får ett bättre samhälle om fler människor utövar och praktiserar religion, så som företrädare för religiösa samfund ibland påstår? Eller är ett ökat religiöst inflytande tvärtom skadligt för samhället?

Kursen varvar introducerande föreläsningar utifrån vetenskapliga perspektiv med övningar där du som student förväntas att aktivt delta och diskutera.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.ctr.lu.se/kurs/CTRB40

Kontakt

Centrum för teologi och religionsvetenskap
Helgonavägen 3, LUX - Hus B, Lund
Box 192, 221 00 Lund

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 30 hp akademiska studier.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Sommarkurs 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

10 juni 2019 - 12 juli 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för När Gud tar plats - dagsaktuella debatter om religion är 12 500 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen