Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här
Studenten Lisa-Maria i Ekonomihögskolans atrium

Seline van de Wouw kommer från Nederländerna och flyttade till Sverige hösten 2017 för att läsa kandidatprogrammet i International Business. Vi checkar in med henne för att höra vad hon tycker om programmet och om Lund.

Hur var det att flytta till Sverige?

Jag tycker att Sverige är ganska likt mitt hemland Nederländerna, så det var ingen jättechock att flytta hit. Dessutom så pratar nästan alla i Sverige engelska, så det gick bra även med språket. Om du börjar känna att du behöver lite mer storstad, så är Malmö och Köpenhamn i närheten. Och om du istället behöver komma närmare naturen så har Skåne många vackra nationalparker och friluftsområden!

Vad tycker du om programmet såhär långt?

Än så länge så uppfyller det alla mina förväntningar. Jag gillar bredden på kurserna, och att vi går in på djupet inom ämnet international business. Vi har ganska mycket grupparbeten, vilket är intressant då jag får jobba med personer som kommer från andra bakgrunder än mig själv. Man märker att varje land har sina egna normer och värderingar.

Hur är Lunds studentliv?

Lund är en äkta studentstad, vilket jag älskar! Det finns många ställen att umgås med sina vänner. Oavsett om man vill festa på nation, eller involvera sig i en studentorganisation, så finns det många möjligheter. Och är man ny i Lund så ger det möjligheter att träffa nya människor – ja, få ett nätverk som sträcker sig över hela världen.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen