Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ekonomisk historia: Innovation för hållbar utveckling

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Detta är en i hög grad tvärvetenskaplig kurs baserad på innovationsekonomi, hållbarhetsstudier, ekonomisk geografi samt utvecklingsstudier. Kursen är en fördjupningskurs som bygger på begrepp som introduceras i kurserna EKHM71 och EKHM83. Studenterna introduceras för såväl de hårda som de mjuka hållbarhetsbegreppen. Under kursen kommer studenterna att diskutera hur ekonomisk tillväxt hänför sig till socialt inkluderande och miljömässig hållbar utveckling samt hur innovationerna spelar en roll i uppnåendet av en hållbar utveckling.

Områden som omfattas av kursen är inkluderande, sociala och hållbara innovationer och innovationssystem. Teoretiska insikter kompletteras med praktiska fall av innovationer för en hållbar utveckling i olika sektorer runt om i världen. Bland de fall som tas upp under kursen finns innovationer relaterade till livsmedelsproduktion och konsumtion, skydd av ekosystem och hållbar turism, vatten- och avfallshantering, bostäder, energi och transporter. Exempel på den så kallade nordiska modellen kombineras med innovationsmodeller från såväl utvecklade länder som utvecklingsländer.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Ekonomisk-historiska institutionen

Besöksadress
Scheelevägen 15B, Alfa 1, 223 63 Lund

Postadress
Box 7080, 220 07 Lund

+46 46 222 74 75

http://www.ekh.lu.se/

Tobias Axelsson

Studievägledare

tobias [dot] axelsson [at] ekh [dot] lu [dot] se

Håkan Lobell

Studievägledare

+46 46 222 74 85

hakan [dot] lobell [at] ekh [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Denna kurs är speciellt utformad för andraårsstudenter på masterprogrammen Innovation och global hållbar utveckling och Innovation och rumslig dynamik och är en logisk fördjupningskurs till kursen EKHM71. Andraårsstudenter på masterprogrammen EAETU Ekonomisk tillväxt, befolkning och utveckling och EAEUT Ekonomisk utveckling och tillväxt är också kvalificerade för kursen liksom andra studenter som har minst 60 poäng i antingen ekonomisk historia, nationalekonomi, historia, samhällsgeografi eller sociologi eller som kan uppvisa motsvarande kunskaper. Studenter från andra program än masterprogrammet Innovation och global hållbar utveckling kan behöva läsa kompletterande litteratur.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

1 november 2021 - 16 januari 2022

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Ekonomisk historia: Innovation för hållbar utveckling är 15 000 SEK.