Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Engelska: Skriftlig språkfärdighet och akademiskt skrivande

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Du behöver inte kunna svenska för att vara behörig till denna kurs.

Engelska är det viktigaste språket för kommunikation mellan människor med olika modersmål i vår del av världen. Detta gäller inte minst inom högre utbildning och forskning på olika nivåer. Engelska är också det dominerande språket på Internet och inom exempelvis film, TV, musik och datorspel.

Den som behärskar reglerna för skriven, akademisk engelska klarar sig ofta bättre i arbetslivet och i många andra situationer, exempelvis under sin akademiska utbildning. Du som väljer att läsa den här kursen har redan relativt stor erfarenhet av akademiska studier och har kanske redan börjat skriva på engelska inom ditt specialområde.

Kursens innehåll (Skriftlig språkfärdighet och akademiskt skrivande, ENGC03)

I kursen uppövas din förmåga att uttrycka dig i skrift på en korrekt och vårdad engelska inom den akademiska prosans olika genrer. Vi övar på att reflektera över olika skrivsituationer inom akademin – inom olika ämnesområden och för olika typer av uppsatser. Det är särskilt den akademiska uppsatsen som fokus ligger på, men ni får även anledning att diskutera akademiskt skrivande i allmänhet och andra akademiska genrer mer specifikt.

Rent generellt har du ganska stor möjlighet på den här kursen att själv vara med och bestämma vad du ska skriva om och arbeta med i kursen. Vi låter alltså dina personliga behov styra i viss utsträckning. Tanken med detta är att kursen ska vara givande för alla som går den.

En komponent i kursen är föreläsningar och övningar i praktisk engelsk grammatik – med inriktning mot akademiska texter. Grammatikdelen examineras genom ett litet, skriftligt prov. Resten av kursen fokuserar ännu mer tydligt på det akademiska skrivandet och vad du behöver tänka på och lära dig för att skriva bättre akademiska texter på engelska. Du övas i att arbeta med källor och att korrekt hänvisa till dem i akademisk text.

Under större delen av kursen arbetar du med korta inlämningar där du reflekterar över akademiskt skrivande. Du får löpande kommentarer på dina inlämningar av läraren eller dina kurskamrater. Efter kursen samlar du alla inlämningar i en portfolio som betygssätts av läraren.

Undervisningen sker på engelska.

Efter kursen i engelska

Efter denna kurs är du betydligt mer redo för de utmaningar som det innebär att skriva exempelvis akademiska uppsatser, examensarbeten eller avhandlingar på engelska. Du kommer också att vara bättre förberedd för alla andra situationer då korrekt, skriven engelska förväntas.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Engelska

Besöksadress
Helgonabacken 12, 223 62 Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 75 50

https://www.sol.lu.se/engelska

Jonna Jansson

Studievägledare

jonna [dot] jansson [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt minst 60 hp i andra ämnen än engelska, samt Engelska 6/B.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%

På engelska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)19,57
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)*
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 35 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Start Höstterminen 2024

Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%

På engelska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)17,41
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)*
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)1,50

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 50 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Engelska: Skriftlig språkfärdighet och akademiskt skrivande är 14 375 SEK.