Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Engelska: Kandidatkurs (61-75)

Kurs 15 högskolepoäng
Detta är första delen av kandidatkursen i engelska, alltså den kurs du måste avsluta om du vill kunna ta ut en kandidatexamen med engelska som huvudämne. En kandidatexamen är nödvändig om du vill gå vidare till avancerad nivå och ta en masterexamen.

I Lund kan du läsa kandidatkursen i engelska med antingen språkvetenskaplig eller litteraturvetenskaplig inriktning. Detta val behöver du dock inte göra förrän kursen redan har börjat, men det kan vara bra att börja tänka i dessa banor redan innan kursen har börjat.

Denna kurs (ENGH05) innehåller ingen kandidatuppsats, utan kandidatuppsatsen skrivs först när du läser ENGH06.

Eftersom undervisningen och kurslitteraturen är på engelska är det möjligt för utbytesstudenter att läsa samtliga delkurser, under förutsättning att de relevanta förkunskaperna finns. Tillträde till Översättning och Ordkunskap ges dock bara i undantagsfall.

Du som har läst 60hp engelska (grundkurs och fortsättningskurs) vid ett annat lärosäte måste vara helt klar med dessa för att vara behörig till ENGH05. Om du saknar några poäng eller väntar på resultat från någon delkurs, uppmanar vi dig att ansöka om dispens. Instruktioner kring detta finns på vår hemsida http://www.sol.lu.se/engelska/for-studenter/dispens/

Kursens innehåll (Engelska 61-75, ENGH05)

Kursen är betydligt mer akademisk och vetenskaplig än de föregående kurserna i engelska (ENGA01 och ENGA21 och deras motsvarigheter på halvfart, ENGH01-ENGH04). Valet mellan de två inriktningarna språkvetenskaplig och litteraturvetenskaplig avgör om du läser delkursen Engelsk litteraturvetenskap (6hp) eller Engelsk språkvetenskap (6hp). Normalt sammanfaller valet av inriktning också med valet av Valbar kurs (5hp). Fortsättningskursen och kandidatkursen läser de valbara kurserna tillsammans.

Utöver de delkurser som redan har nämnts, ingår i ENGH05 delkursen Språkfärdighet (4hp), som innefattar momenten Översättning (2hp) och Ordkunskap (2hp). Dessa moment avslutas med skriftliga prov av samma typ som på fortsättningskursen, alltså ett översättningsprov från svenska till engelska och ett flervalsprov baserat på frekvensordlistor. 

Efter kursen (Engelska 61-75, ENGH05)

Efter att du har klarat den här kursen, blir du behörig att läsa ENGK06, alltså den halvfartskurs där du skriver din kandidatuppsats i engelska.

Naturligtvis kan du även använda dina formella meriter i engelska till att konkurrera på arbetsmarknaden om diverse arbeten där goda kunskaper i engelska är avgörande. 

Mer om utbildningen hittar du på https://www.sol.lu.se/kurs/ENGH05

Kontakt

Engelska
Helgonabacken 12, Lund
Box 201, 221 00 Lund
+46 46 222 75 50

Cecilia L Johansson

Studievägledare

cecilia_l [dot] johansson [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt Engelska: Forsättningskurs (ENGA21) eller motsvarande kunskaper (inhämtade exempelvis via ENGH01, ENGH02, ENGH03 och ENGH04).

Urval

Platsgaranti

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På engelska

2 september 2019 - 19 januari 2020

Öppen för sen anmälanAnmäl dig

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På svenska

20 januari 2020 - 7 juni 2020

Öppnas för anmälan 16 september 2019

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Engelska: Kandidatkurs (61-75) är 25 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen