Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Översättning från danska

Kurs 15 högskolepoäng
Varje hösttermin erbjuder Översättarutbildningen i Lund en kurs i Översättning från danska.

Kursen ges både som en kurs inom Översättarprogrammet och som en fristående kurs på halvfart (eftermiddagstid) och ger 15 högskolepoäng. Kursen inleds med en snabbkurs i danska för svensktalande, och därefter får studenterna öva på att översätta texter i olika genrer från danska till svenska. I samband med textgenomgångarna diskuteras lexikala, morfologiska, syntaktiska och stilistiska skillnader mellan språken. Nytt från och med höstterminen 2019 är att man inte behöver ha någon formell översättarutbildning för att gå kursen. Det räcker med en kandidatexamen med vilken inriktning som helst, Engelska 6 och Svenska 3 från gymnasiet eller motsvarande kunskaper, samt minst 60 hp i svenska eller i ett annat språk (ej nybörjarkurser).

Kursen ges av en dansk och en svensk universitetslärare med lång erfarenhet av att undervisa i översättning mellan danska och svenska. 

Mer om utbildningen hittar du på https://www.sol.lu.se/kurs/FOUN28

Kontakt

Språk- och litteraturcentrum
Helgonabacken 12, 223 62 Lund
Box 201, 221 00 Lund
+46 46 222 32 10

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

kandidatexamen, samt minst 60 högskolepoäng i svenska eller i ett annat språk (ej nybörjarkurser) eller i lingvistik. Engelska 6 och Svenska 3 eller motsvarande

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Eftermiddagstid Lund, halvtid 50%

På svenska

2 september 2019 - 19 januari 2020

Öppen för sen anmälanAnmäl dig

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Översättning från danska är 25 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen