Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skandinavisk och europeisk film: Fördjupningsprojekt

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Studier inom skandinavisk och europisk film och television och ett avslutande fördjupningsprojekt. Kursen ges på distans.

Kursinnehåll

Vill du följa upp dina studier inom skandinavisk och europisk film och television med ett avslutande fördjupningsprojekt?

I denna delkurs får du möjlighet att fördjupa dig i ett eget projekt som integrerar teman från de tidigare delkurserna om skandinavisk och europeisk film och tv. Kursen fokuserar på det egna arbetet i anslutning till ett eget tema och frågeställning samt en eller flera filmer och serier som du väljer själv, men kursen innehåller även gemensamma moment och seminarier som ett stöd i arbetet och för att lära känna ytterligare perspektiv på skandinavisk och europeisk filmkultur.

Undervisningsform

Kursen ges på helfart och undervisningsspråket är svenska. 

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Filmvetenskap

Besöksadress
Helgonabacken 12, 223 62 Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 78 47

https://www.sol.lu.se/filmvetenskap

Robert Ekdahl

Studievägledare

robert [dot] ekdahl [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt genomgått kurser motsvarande FIVA06 Skandinavisk och europeisk film: Kultur och historia i film och television, 7,5 hp, FIVA07 Skandinavisk och europeisk film: Festivaler, kritik, samhälle, 7,5 hp, och FIVA08 Skandinavisk och europeisk film: Migration och etnicitet, 7,5 hp, varav minst två är avklarade.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

4 december 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Öppen för sen anmälan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

1 november 2024 - 3 december 2024

Ansökan

Inställt

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Skandinavisk och europeisk film: Fördjupningsprojekt är 14 375 SEK.