Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Författarskolan: Litterär gestaltning - grundkurs

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Välkommen till författarskolan! Kursen FLGA01 är det första steget i den tvååriga utbildningen i litterär gestaltning vid Lunds universitet. Utbildningen ges på helfart med undervisning på campus i Lund.

Vad innehåller grundkursen i Litterär gestaltning?

Kursen FLGA01 ger dig en introduktion till litterär gestaltning, till vad det innebär att utbilda sig i ämnet, till det skönlitterära skrivandet och till författarrollen. I de olika delkurserna tränas grundläggande litterär berättarteknik och kunskaper inhämtas om läsarter, respons, insamling av material med mera. Stor vikt läggs vid det skönlitterära skrivandet som en ständig, analyserande och självreflekterande process, samt vid hur man ger och tar konstruktiv respons i textsamtal.

Individuellt skrivande

Målet för det egna skönlitterära skrivandet under den första kursen är att du som student fördjupar din förståelse för skrivprocessen, laborerar med olika typer av skrivande, insamlar material och reflekterar över din egen och andras skapandeprocess.

Hur är kursen utformad?

Grundkursen är den första kursen i din 2-åriga utbildning på Författarskolan.

Kursen FLGA01 ger en introduktion till ämnet och utbildningen, och är en del av ett studieförlopp som kan leda fram till konstnärlig kandidatexamen i litterär gestaltning. Studierna är förlagda på campus vid Språk- och Litteraturcentrum i Lund och ges på helfart.

Anmälningsinformation hittar du här: https://www.sol.lu.se/forfattarskolan/nasta-antagning/

Efter studierna

Efter studierna vid Författarskolan finns det många möjligheter för vidare studier. Du kan välja att komplettera med en kandidatexamen i Litterär gestaltning eller direkt läsa vidare våra avancerade kurser inom Författarskolan. Vår grundutbildning består av 120 högskolepoäng och det är möjligt att söka kurser på Författarskolans avancerade nivå efter grundutbildningen.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Författarskolan

Besöksadress
Helgonabacken 12, 223 62 Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 78 47

https://www.sol.lu.se/forfattarskolan/

Robert Ekdahl

Studievägledare

robert [dot] ekdahl [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 60 hp i ett akademiskt ämne eller 3 års arbetslivserfarenhet

Urval

Urval baseras på ett arbetsprov bestående av exempel på skönlitterärt skrivande samt ett personligt brev som bedöms av en antagningskommitté om fyra konstnärligt sakkunniga personer

Anmälan & antagning

Ditt utbildningstillfälle från antagning.se

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Författarskolan: Litterär gestaltning - grundkurs är 57 500 SEK.