Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

ATP teori

Kurs 74,5 högskolepoäng

Målet med utbildningen är att ge dig som redan har ett privatflygarcertifikat goda teoretiska kunskaper som väl motsvarar teorin för ATP-certifikat (Airline Transport Pilot) enligt luftfartsmyndighetens krav. Eftersom många flygrelaterade yrken kräver pedagogisk förmåga ingår en delkurs inom ämnesområdet pedagogik i kurspaketet.

Efter avslutad kurs kommer du att kunna arbeta som flygteoriutbildare (Ground Instructor) på flygskolor. Under kursen kommer det att ges möjlighet för dig som behörig student att skriva prov för ATP-certifikat för Transportstyrelsen. Om du väljer att studera ATP teori med ambition att skriva proven för myndigheten, Transportstyrelsen, är det nödvändigt att (enligt regelverket LFS 2008:30 bilaga 1, tillägg 1 till Part-FCL 1.285) redan vid kursstart av ATP-teori ha lägst ett PPL.

Utbildningen bedrivs som heltidsstudier och utgörs av ca 80 % distansstudier och ca 20 % av studierna är förlagda till TFHS och Ljungbyhed. Du som antas till detta kurspaket kommer att ha platsgaranti till kurserna som läses under efterföljande vår- och hösttermin. Utbildningen är totalt 50 veckor lång, drygt två terminer, 74,5 hp.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.tfhs.lu.se/utbildning/kurspaket-airline-transport-pilot-teori

Kontakt

Trafikflyghögskolan
Drottningvägen 5, Ljungbyhed
260 70 Ljungbyhed

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Engelska B, Matematik C, Fysik A eller Engelska 6, Matematik 3b/3c, Fysik 1a/1b1+1b2

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2018

Studieperiod

Ansökan

Blandad undervisningstid Klippan, heltid 100%

På svenska

Antal träffar: 12 varav 12 är obligatoriska

3 september 2018 - 1 november 2019

Öppnas för anmälan 16 mars 2018

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för ATP teori är 1 328 583 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen