Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysik: Miljöfysik

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Kursens övergripande mål är att studenten ska tillägna sig grundläggande kunskap i fysik med miljövetenskaplig relevans. Studenten ska också öva på att genomföra fysikaliska experiment, presentera resultat och bedöma fysikens roll inom energi- och miljöteknik.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Birgitta Svenningsson

E-post: Birgitta [dot] Svenningsson [at] nuclear [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs 15 hp naturvetenskapliga studier, inkluderande kunskaper motsvarande en av följande kurser:

  • MVEA10: Miljövetenskap: Grundkurs, 15 högskolepoäng,
  • BIOA10: Biologi: Cell- och mikrobiologi, 15 hp eller
  • NGEA01: Naturgeografi: Introduktion till jordens miljö, 15 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

15 januari 2024 - 19 mars 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fysik: Miljöfysik är 38 750 SEK.