Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysik: Analys på nanoskalan

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen syftar till att studenten ska tillägna sig en aktiv kunskapsbas vad det gäller tillgängliga metoder för avbildning och analys av struktur och kemisk sammansättning på nanometerskala samt att studenten förstår de förlopp som ligger bakom de olika analysmetoderna. Kursen ges på engelska.

Kursen ges av Lunds tekniska högskola (LTH) och följer LTHs läs- och tentamensschema. 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Reine Wallenberg

E-post: reine [dot] wallenberg [at] chem [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt kunskaper motsvarande FYSA31 Fysik 3: Modern fysik, 30 hp (61-90 hp), och FYSD13 Process- och komponentteknologi, 7.5 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

4 november 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fysik: Analys på nanoskalan är 21 250 SEK.