Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysik: Molekylfysik

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Molekyler utgör viktiga beståndsdelar i vår omvärld. Allt biologiskt liv och vad som i antiken beskrevs som de fyra elementen, jord, vatten, luft och eld kräver kunskap om molekylernas egenskaper. Därför är det av stort intresse att förstå hur dessa kan detekteras och identifieras.

Kanske har du läst atomfysik och vet hur man med hjälp av analys av olika atomära ämnens spektrala signatur kan bestämma mycket om ämnet och ibland även andra fysikaliska parametrar i dess närmiljö. Tyckte du det var intressant kan du finna stort nöje i att se hur de teorier atomfysiken beskriver vidarebyggs i molekylfysiken, och att spektrala signaturer från molekyler kan användas till ämnesspecifik bestämning.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Zhongshan Li

E-post: zhongshan [dot] li [at] forbrf [dot] lth [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kunskaper motsvarande FYSA31 Fysik 3: Modern fysik, 30 hp, samt Engelska 6/Engelska B

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

27 oktober 2023 - 14 januari 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fysik: Molekylfysik är 19 375 SEK.