Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysik: Intensivkurs i beräkningsatomfysik

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Atomär struktur – centralfält, korrelation, relativistiska effekter, strålningsövergångar, Hartree-Fock- och Dirac-Fock-metoder, Z-beroende teorier. Atomära processer – ”close-coupling”-modellen, R-matrismetoden, Fotojonisation, elektron-jon-kollisioner, resonanser. Tillämpningar av atomfysik inom till exempel astrofysik, fusionsforskning eller belysningsforskning. 

Undervisningen utgörs av föreläsningar och datorövningar. Som en intensivkurs är den uppbyggd kring två veckors heltidsstudier, följda av tre veckors arbete med ett projekt. 

Mer om utbildningen hittar du på http://www.fysik.lu.se

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

E-post: studievagledning [at] fysik [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

FYSC11 eller motsvarande

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Summer Semester 2021

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

7 juni 2021 - 16 augusti 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fysik: Intensivkurs i beräkningsatomfysik är 18 125 SEK.