Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Teoretisk fysik: Teoretisk partikelfysik

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

I den här kursen får du lära dig de teoretiska grunderna för partikelfysikens standardmodell och dess möjliga utvidgningar; kursen behandlar bland annat standardmodellens byggstenar, stark och elektrosvag växelverkan, CP-brott, neutrino-oscillationer samt storförening och supersymmetri.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Leif Lönnblad

E-post: leif [dot] lonnblad [at] hep [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

90 hp i fysik och 45 hp i matematik, alternativt en kandidatexamen i fysik - i båda fallen inkluderande kunskaper motsvarande FYTB14 Klassisk mekanik och speciell relativitetsteori, 7,5 hp. Engelska 6/Engelska B.

Kunskaper motsvarande FYSC14 Partikelfysik, kosmologi och acceleratorer, 7,5 hp, rekommenderas.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

4 november 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Teoretisk fysik: Teoretisk partikelfysik är 21 250 SEK.