Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Översättning, Källspråk franska, italienska, ryska, spanska eller tyska - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng2 årMasterexamen

Masterprogrammet i översättning är ett 1- eller 2-årigt program på avancerad nivå. Målet för programmet är att utbilda yrkesskickliga översättare till svenska från ett eller ett par av källspråken engelska, franska, italienska, ryska, spanska och tyska. Utbildningen anknyter till den arbetsmarknad som står till buds för översättare i dag. (Kursstarten 2019 planeras följande källspråk: engelska, spanska och franska.)

Kursstarten 2018 ges programmet med följande källspråk inom inriktningen: ryska och tyskaDet obligatoriska antagningsprovet till programmet äger rum i Lund 5/5 2018.

Programmets innehåll

Under utbildningens gång får du utveckla din förmåga att översätta och att reflektera över dina översättningar genom att praktiskt orienterade översättningskurser paras med kurser i svensk stilistik och språkvård, genre- och textanalys och översättningsteori samt yrkeskunskap. Under programmets första år specialiserar du dig på ett av de valbara källspråken. Under det andra året får du möjlighet att bredda din kompetens genom valbara kurser i översättning från danska eller ett av de andra källspråken som ingår i utbildningen under aktuell termin. Inom ramen för utbildningen skriver du två examensarbeten, vari förmågan att översätta och att analytiskt och teoretiskt reflektera över översättandet som praktik gradvis ökas.

Behörig att söka till utbildningen är den som har en kandidatexamen (180 högskolepoäng) och ett godkänt antagningsprov samt för engelska 60 hp och för övriga språk 90 hp i källspråket (ej nybörjarkurser). Mer information om provet finns på utbildningens webbplats. Kursstarten 2018 planeras följande källspråk inom inriktningen: ryska och tyska.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.sol.lu.se/oversattarutbildningen

Kontakt

Språk- och litteraturcentrum
Helgonabacken 12, 223 62 Lund
Box 201, 221 00 Lund
+46 46 222 32 10

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen eller motsvarande examen samt 90 hp (ej nybörjarkurser) i franska, italienska, ryska, spanska eller tyska. Dessutom krävs ett godkänt antagningsprov.

Urval

Antagningsprov

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2018

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

3 september 2018 - 7 juni 2020

Öppnas för anmälan 16 mars 2018

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Översättning, Källspråk franska, italienska, ryska, spanska eller tyska - Masterprogram är 200 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen