Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här
Illustration: Mobil med texten influencer

Juridik, sociala medier och influencers

Kurs 15 högskolepoäng

Arbetar du med sociala medier? Är du nyfiken på vad yttrandefrihet innebär och vilka gränser som finns för den? Har du funderat på när du anses yttra dig för din arbetsgivares räkning och när yttrar du dig som privatperson? Vad som är marknadsföring juridiskt sett och vad som är ett allmänt lovordande? Vad som gäller om du marknadsför produkter eller tjänster som sedan inte fungerar eller inte håller den kvalité som utlovas? Om det är någon skillnad om köparen är ett företag eller en konsument? Hur kan man använda fotografier i sina poster som man har hittat efter en sökning på internet? Ska man tänka på något särskilt om det är en person på bilden? Vad man bör tänka på vid avtalsskrivning om man är en influencer? Anses man då som uppdragstagare eller anställd? Vad gäller skatterättsligt om du får produkter som du förväntas marknadsföra? Är det bäst att ha ett aktiebolag eller en enskild firma? Vad är det för skillnad på dessa företagstyper? Om du tycker dessa frågor är intressanta är kursen Juridik, sociala medier och influencers en kurs för dig.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.har.lu.se/kurser/hara34

Kontakt

Institutionen för handelsrätt
Ole Römers väg 6, 223 63 Lund
Box 7080, 220 07 Lund
+46 46 222 78 99

Sofia Rosendahl

Studievägledare

+46 46 222 78 95

sofia [dot] rosendahl [at] har [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Engelska B, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 6/A6)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Sommarkurs 2020

Studieperiod

Ansökan

Blandad undervisningstid Lund, heltid 100%

På svenska, distansutbildning

22 juni 2020 - 28 augusti 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Juridik, sociala medier och influencers är 25 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen