Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Europeisk dataskyddsrätt

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

EU:s dataskyddsreform har inneburit en långtgående europeisering av dataskyddsrätten. Den här kursen ger fördjupad kunskap om EU:s dataskyddsförordning (GDPR) och kompletterande svensk lagstiftning, men ger också en god bild av hur rättsområdet växer fram internationellt och dess inverkan på den datadriva ekonomin. Kursen vänder sig i första hand till jurister, systemvetare och andra experter som behöver arbeta praktiskt med dataskyddsfrågor. Den passar också utmärkt för dig som vill vidareutveckla din kompetens som dataskyddsombud eller dataskyddssamordnare. Undervisningen består av föreläsningar och praktiska övningar. Kursen avslutas genom att du i form av en kortare uppsats får möjlighet att träna din förmåga att utreda och fördjupa dig i en dataskyddsrättslig fråga.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

Sofia Rosendahl

Telefon: +46 46 222 7895

E-post: sofia [dot] rosendahl [at] har [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt Juridisk översiktskurs (HARA04/HARA10) samt ytterligare15 hp handelsrätt alternativt Förvaltningsrättslig översiktskurs (HARA23) samt ytterligare 15 hp handelsrätt

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2022

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

17 januari 2022 - 22 mars 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Europeisk dataskyddsrätt är 25 000 SEK.