Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Europeisk dataskyddsrätt

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

EU:s dataskyddsreform har inneburit en långtgående europeisering av dataskyddsrätten. Den här kursen ger fördjupad kunskap om EU:s dataskyddsförordning (GDPR) och kompletterande svensk lagstiftning, men ger också en god bild av hur rättsområdet växer fram internationellt och dess inverkan på den datadriva ekonomin. Kursen vänder sig i första hand till jurister, systemvetare och andra experter som behöver arbeta praktiskt med dataskyddsfrågor. Den passar också utmärkt för dig som vill vidareutveckla din kompetens som dataskyddsombud eller dataskyddssamordnare. Undervisningen består av föreläsningar och praktiska övningar. Kursen avslutas genom att du i form av en kortare uppsats får möjlighet att träna din förmåga att utreda och fördjupa dig i en dataskyddsrättslig fråga.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

Sofia Rosendahl

Telefon: +46 46 222 7895

E-post: sofia [dot] rosendahl [at] har [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt HARA40/HARA50 Juridisk översiktskurs, 15 hp, och ytterligare 15 hp handelsrätt, alternativt HARA23 Förvaltningsrättslig översiktskurs, 15 hp, och ytterligare 15 hp handelsrätt.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

15 januari 2024 - 19 mars 2024

Ansökan

Inställt

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Europeisk dataskyddsrätt är 25 000 SEK.