Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Språk och språkvetenskap, Franska - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng2 årMasterexamen

Programmet vänder sig till studenter med intresse för språk och språkvetenskap och målsättningen är att stärka dels studenternas kunskap om språk i bred mening och teoretiska förståelse av språkvetenskapliga frågeställningar, dels studenternas färdigheter i och kännedom om de specifika språk som utgör programmets fördjupningar. Programmet består av ett antal olika ämnesfördjupningar, såsom allmän språkvetenskap, grekiska, italianska, japanska och tyska.

Masterprogrammet med inriktning på franska är speciellt framtaget för dig som vill fördjupa dina kunskaper och färdigheter i franska samtidigt som du utvecklar din förmåga till kritiskt tänkande och analys. Fokus ligger på fransk språkvetenskap, den moderna franskan och dess användning i olika miljöer men även medeltida franska har sin plats i programmet. Du kommer bl a att vetenskapligt studera franska i tal och skrift, i flerspråkiga miljöer, hur franska tillägnas hos olika grupper och hur språket har utvecklats över tid. Du lär dig att använda en rad metoder och verktyg för att arbeta med franska språket, t ex modern teknologi för språkbearbetning i både tal och skrift. Genom kompletterande kurser kan du i samråd med koordinatorn dessutom skräddarsy delar av din utbildning. Målet är att du i slutet av programmet förutom en avancerad språkbehärskning skall ha sådana teoretiska och praktiska kunskaper att du skall kunna ingå i, utveckla eller leda verksamheter där man arbetar professionellt med franska. Programmet passar därför utmärkt som påbyggnadsutbildning för verksamma lärare men också för människor inom internationella verksamheter med inriktning på administration, kommunikation, turism, mm. Slutligen är programmet lämpat för dig som tänker dig en karriär inom forskning med inriktning på franska.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.sol.lu.se/utbildning/program/haspv/

Kontakt

  • Programme coordinator: Jordan Zlatev
  • Study counsellor: Åsa Wikström, masterlanguage [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen eller motsvarande, med kandidatuppsats i franska. Engelska 6/Engelska B.

Urval

kandidatuppsats eller motsvarande, betyg på relevanta kurser, intervjuer.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

2 september 2019 - 6 juni 2021

Öppen för sen anmälanAnmäl dig

Start Höstterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

31 augusti 2020 - 5 juni 2022

Öppnas för anmälan 16 mars 2020

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Språk och språkvetenskap, Franska - Masterprogram är 220 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen