Humanekologi: Miljö, kultur och utveckling - kandidatkurs
Kurs 30 högskolepoäng
Beskrivning
Kursen ges som fristående kurs.
På denna kandidatkurs introduceras studenten till ett urval av vetenskapliga metoder som är relevanta för ämnet humanekologi. Under kursens gång kommer studenten att skriva en kandidatuppsats som bygger på litteratur och/eller egna undersökningar i exempelvis arkivstudier och/eller fältarbete.
Kursen inleds med Forskningsmetodik I (7,5 hp). Här koncentreras undervisningen kring relevant samhällsvetenskaplig forskningsmetodik och vetenskapsteori med anknytning till humanekologi. Studenten lär sig att tillämpa olika undersöknings- och analystekniker och förstå vilka effekter olika val av teori och metod ger på forskningsresultatet. Här introduceras både kvalitativa och kvantitativa arbetsmetoder.
Under den andra delkursen, Forskningsmetodik II, (7,5 hp) väljer studenten ett för humanekologin relevant uppsatsämne. Sedan fördjupar studenten sina kunskaper om, och färdigheter i, metoder som går att koppla till det ämne studenten valt.
Den sista delkursen Examensarbete för kandidatexamen (15 hp) syftar till att träna studenten i att planera, avgränsa, genomföra, rapportera samt kritiskt granska ett självständigt, skriftligt examensarbete. I slutet av kursen examineras studentens uppsats under ett seminarium där det också ingår att studenten ska opponera på en annan students kandidatuppsats.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Studievägledare
E-post: studievagledare [at] hek [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Grundläggande samt fullgjorda kursfodringar på minst 22,5 högskolepoäng på kursen HEKA22 Humanekologi: Miljö, kultur och utveckling, fortsättningskurs (30 högskolepoäng) eller motsvarande kunskaper.
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2024
Dagtid Lund, heltid 100%
På engelska
Studieperiod
2 september 2024 - 19 januari 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2023 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | * |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | - |
Högskoleprovet (HP) | - |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2023 - 9 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Humanekologi: Miljö, kultur och utveckling - kandidatkurs är 57 500 SEK.