Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Humanekologi: Kritisk tvärvetenskaplig vetenskapsteori, del 2 - tillämpningar

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ingår i första terminen på masterprogrammet i humanekologi (Master's Programme in Human Ecology: Culture, Power and Sustainability) (120 högskolepoäng). Kursen ges inte som fristående kurs.

Kursen bygger på Kritisk tvärvetenskaplig vetenskapsteori, del 1. Medan del 1 introducerade centrala vetenskapsteoretiska begrepp och diskussioner samt tvärvetenskapens möjligheter och den vetenskapliga kunskapens situationella karaktär innebär del 2 ett fördjupat studium av de aktuella frågorna och en direktare tillämpning av kritisk vetenskapsteori och begrepp på konkreta forskningsfrågor i en aktiv dialog med medstudenter och lärare.

Den enskilde studenten kommer att fokusera på en av flera skolor av kritisk vetenskapsteori, t ex de som utvecklats inom politisk ekologi, genusvetenskap och postkolonialism. Arbetet kommer att redovisas och diskuteras vid seminarier som ägnas de valda skolbildningarna.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

E-post: cps [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

En kandidatexamen i humanekologi, samhälls-/kulturgeografi el motsvarande, samt godkänd på minst ett av tre prov på HEKM20 Kritisk tvärvetenskaplig vetenskapsteori del 1, 7.5 hp (el motsv). Engelska 6/B

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

4 december 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Humanekologi: Kritisk tvärvetenskaplig vetenskapsteori, del 2 - tillämpningar är 15 625 SEK.