Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Historia: Att arbeta med historievetenskap och historieförmedling ur ett historiekulturellt perspektiv

Kurs 7,5 högskolepoäng
Vilken historia är det som blir historia? Hur tolkas och förmedlas denna historia i olika kontexter? Funderar du på dessa frågor är denna fristående kurs om historievetenskap och historieförmedling rätt val.

Kursen fokuserar på historievetenskap, historieförmedling och historiekultur och du studerar relationen dem emellan. Ett sammanhang är där historia blir vetenskapliggjord historia på landets universitet och högskolor, som studeras i en jämförelse med det sammanhang där samhällens och individers historia blir till, och därmed förstår sig själva. Båda kontexterna är beroende av den historiekultur de är delar av.

I kursen studerar du vad som händer när historia förmedlas och hur historiemedvetandet aktiveras vid gränssättande händelser. Hur kan vi förstå historieämnets relevans i relation till historievetenskapliga frågeställningar och samhällens och individers orientering i tid?

Mer om utbildningen hittar du på https://www.hist.lu.se/kurs/HISA33/

Kontakt

Historia
Helgonavägen 3, Lund
Box 192, 221 00 Lund
+46 46 222 79 60

Anna Wallette

Studievägledare

+46 46 222 79 62

anna [dot] wallette [at] hist [dot] lu [dot] se

Frida Nilsson

Studievägledare

frida [dot] nilsson [at] kom [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Sommarkurs 2020

Studieperiod

Ansökan

Blandad undervisningstid Lund, halvtid 50%

På svenska, distansutbildning

8 juni 2020 - 14 augusti 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Historia: Att arbeta med historievetenskap och historieförmedling ur ett historiekulturellt perspektiv är 12 500 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen