Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Historia: Försörjning och egendom 1600-2000

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Tematiska fördjupningskurser ingår som moment under andra terminen i Masterprogram i historiska studier, med inriktning historia.

Tematiska fördjupningskurser anordnas för att få djupare förståelse för historiska sammanhang. Genom att gemensamt reflektera över komplexa historiska problem ges du möjlighet att behärska forskningsläget över en vald problematik. Kursen problemkomplex är alltid nära kopplad till pågående forskning inom ämnet.

I denna kurs ska du som student lära dig mer om människors försörjningsmöjligheter och egendomsförhållanden ut under perioden 1600-2000. Hur har dessa varierat utifrån perspektiv som rum, klass, kön och etnicitet?

Kursen kombinerar litteraturstudier om försörjningsmöjligheter och egendomsförhållanden, med särskilt fokus på Europa, med praktiskt inriktade moment. De praktiska momenten tar utgångspunkt i olika källmaterial och tränar studenterna i historikers praktiska arbete vad gäller material, metod, analys och operationalisering av teori.
 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studierektor

Joachim Östlund

E-post: joachim [dot] ostlund [at] hist [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs 90 högskolepoäng med successiv fördjupning i historia, idé- och lärdomshistoria, religionshistoria, historisk antropologi, ekonomisk historia, Europakunskap, genusvetenskap med historisk inriktning, statsvetenskap med historisk inriktning eller annat ämne med historisk inriktning, eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2023

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

16 januari 2023 - 15 februari 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Historia: Försörjning och egendom 1600-2000 är 13 750 SEK.