Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Informatik: Webbutveckling

Kurs 7,5 högskolepoäng

Här får du kunskap om hur du utformar dynamiska klient- och serverbaserade webbplatser med hög grad av interaktivitet och med användaren i centrum. Du kommer att lära dig att anpassa webbplatsen till flera olika mål som stor skärm, surfplatta och mobil.

Kursen omfattar databasgenererade webbsidor, teknik för överföring av data samt dynamisk interaktion mellan klient och server. Du kommer att lära dig klient-tekniker som HTML5, CSS, JavaScript och jQuery. På serversidan kommer du att använda dig av tekniker som PHP och MySQL.

Detta är en praktiskt orienterad kurs där undervisningen sker med hjälp av föreläsningar, lektioner och laborationer. Att du nått kunskapsmålen testas via en begreppstentamen där du visar att du kan de grundläggande koncepten, samt via uppgifter där du visar att du behärskar hantverket med att utveckla webbplatser. Uppgifterna löses individuellt och i grupp och pågår löpande under kursen.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.ics.lu.se/utbildning/kurser/infc55

Kontakt

Institutionen för informatik
Ole Römers väg 6, 223 63 Lund
+46 46 222 80 20

Viktoria Svenby

Studievägledare

+46 46 222 80 25

viktoria [dot] svenby [at] ics [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt avklarade kurser INFA16 och INFB03 eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B. Undantag för kravet på Svenska B i den grundläggande behörigheten beviljas när kursen ges på engelska.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 20 %, Högskoleprov: 10 %, Akademiska meriter (APGR): 70 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På svenska

2 september 2019 - 3 november 2019

Öppen för sen anmälanAnmäl dig

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Informatik: Webbutveckling är 12 500 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen